Coffee Carnaval
http://www.coffeecarnaval.com/
alıntı : http://www.coffeecarnaval.com/
Ne kadar güzel resimler değil mi ? Resimlere bakarken yeni çekilmiş kahve kokusunu alabilirsiniz.
Bu Kahve festivalinin bir özelliği , işin içinde reggae de olması . Müzik , dans , kahve
Etkinlik medya sponsorlarından biri de Ankara'da aktif olarak etkinlikleri takip eden onları ortaya çıkaran @ankaraetkinlik . Ankara'da neler olup bittiğini veya biteceğini öğrenmek isterseniz kendisini Facebook , Instagram , Swarm'dan veya sayfası http://www.ankaraetkinlik.com/ dan takip edebilirsiniz
Festival Ankara Golf Kulübünde yapıldı. Biz ilk defa bu mekana gittik. Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesislerinin yanıdır.
Hava o gün çok iyi değildi. Rüzgarlı ve kapalıydı fakat Ankara kahve severlerin hiçbirini bu engellemedi.
Etkinlik süresince; IF Performance Hall Sponsorluğunda Türkiye’nin ilk Reggae Grubu olan SATTAS, Hicri Bozdağ’ın performansları ile kahve severlere eşlik ederken, canlı DJ showları ve alt gruplar Pioneer DJ sahnesinde Karnaval için performans sergilemiştir.
Alıntı : http://www.coffeecarnaval.com/kahvereggae.php
Yanımda başka bir etkinlikte çok yorulmuş kahve festivaline dinlenmeye gelen genç bir kahve sever vardı.
Çoğu stand da süt olarak Pınar markasının yeni çikardığı Barista süt kullanılıyordu. Süt normal UHT sütlerinden değil , daha yağlı ve biraz daha kıvamlı . Köpürtmede iyi sonuç alınılabilecek bir ürün. Ben Tchibo marka kapsüllü kahve makinası kullanıyorum . Sabahları Çağan Emre'nin sütünü makinanın süt köpürtme bölümünde köpürtüyorum.. Eğer süt yağlı değilse asla köpürmüyor.
Bizim evin baristası konuştu. :))
Kuru Kahveci Mehmet Efendi'nin çok büyük bir standı vardı. Hemen hemen herkese Büyük bir çanta içerisinde kahve fincanı , kahvenin tahihçesi , ve kahve ile ilgili magnetler hediye ettiler.
Aşağıdaki resim yokluk dönemlerinde kahvenin nasıl tüketildiğini anlatmakta. Bizim ailede sevgili anaannem Şakire Gürsoy yokluk dönemlerinde kahvenin yanında kuru üzüm , erik kurusu kullandıklarını anlatırlardı.
İkinci resimde görünen makina ise sıcak çikolata makinası. Sıcak çikolataya Çağan Emre pek alışmadı. Sütün doğal tadını seviyor. Biz de o doğal tadı bozacak tatları olasn ne süt alıyoruz ne de yapıyoruz.
Cold brew . Alışamadığım tat. Geleneksel damak tadım yoktur. Üç - dört festivale katıldım. Yok olmuyor.
https://www.kahvem.co/demleme/cold-brew/ sayfasından bu demleme yöntemini okuyabilirsiniz.
Oza kahve , Kıbrıslı baristalarının şiveleriyle neşeli ve ilgil bir standtı. Türk kahvemi burada içtim. Emre'nin tercihi köpürtülmüş süt oldu.
ve günün sonunda eve geldiğimizde ilk işimiz dinlenmek için
bir yorgunluk kahvesi yapıp içmek oldu ;))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder