4 Temmuz 2015 Cumartesi

CHEF AKADEMİ

 

Chef Akademi

Ramazan başı sevgili arkadaşim Burçin in düzenlediği bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.
Günümüzde herkesin içindeki ahçı ruhunu ortaya çıkaran müthiş yemek kursları ve çalıştayları (günümüzün adıyla workshop ) bulunmakta.. ve ben bunlardan birine katıldım

Sahibesi Bahar hanım Kamu yönetimin'den mezun TRT1 de ' ellerine saglik ' programı yapmış şimdi de Nenehatun Cad. de Chef Akademi yi açmış. Süper bir yer.

Biz ramazan tatlilar ile ilgili çaliştaya katıldık ama her türlü yemek çeşidi hakkında çalıştay yapıyorlar.
 Engin Şef
 Bahar Hanim ve biz

 
 Adaşim (ama han lısı :)) ) Aslıhan ki mutlaka bloğunu ziyaret edin. Etkinliğimiz ile ilgili harika yazı yazmış












Bu etkinliği ortaya koyan planlayan Burçin   ve  Sibel   ve Aslıhan


Ben una değemediğim için yoğurma işi Aslıhan dan fotoğraflamak işi benden di.
 

 
 Tatlımız Şekerpare idi.
 En önemli kısım unun avucumuzun boyu kadar ortasına havuz yapmak ve tereyağı ve yumurtayı ortaya döküp yoğurmaktı.Gerçekten çok kolay toplanan bir hamur oldu.Bir diğer önemli  kısımda şerbet verme idi. Şerbet sıcak, tepsi sıcak olucak. şerbet verme anını video ya bu yüzden çektik.

Daha sonra da Sütlü tatlı yaptık. Bana göre tadı keşkül dü.
 
En önemli kısım kayısı
 
 Klasik muhallebi yapıyoruz. karıştırırken çırpıçıyı bıraktığımızda göz göz oluyorsa altını kapatıyoruz. Kuru kayısıları miktarın yarısını haşlıyoruz , kalan yarısı ile blenderdan geçiriyoruz. Bardağımızın altına sıkma torbasıyla koyuyoruz üstüne de muhallebiyi döküyoruz .Üstüne baharatları havanda dövdükten sonra ekliyoruz.



 


ve tabi ki Sibel Daban nın the last selfie siz olmaz :))
 
Harika bir gündü
 
Herkese teşekkürler
 
Chef Akademi
 

 

 

 
 

1 yorum:

  1. Aslıım süpper anlatmışsın :) Ama ben yoooğum şekerim fikir ve plan tamamen Burçin tarafından yapılmış haberim bile yoktu :)) İyiki de yapmış bi araya geldik ;)

    YanıtlaSil