EKŞİ MAYALI EKMEK
Vanilya ,kabartma tozu konusunda tek biligiğim , aldığım ve güvendiğim marka Dr. Oetker dir
Uzun zamadır denemeyi isteğim ürünü ise Ekşi Mayasıydı.
Çağan Emre'nin okulunda bu ay proje konuları ekmek idi. Bizde ' tamam ekmek yapıp götürelim ve bunu da ekşi mayalı yapalım ' dedik.
Malzemeler klasik ekmek yapımında kullanılan su,yağ tuz, şeker ve maya
Tabi klasik türk annesi olarak yine tarifte oynadım.Su yerine besleyici olsun diye süt kullandık.
Önce kuru malzemeleri karıştırdık. sıvı maddeleri ekledik. ve tüm işi makinaya bıraktık. Kenwood prospero kullanıyorum. çok memnunum. yoğurma işinde müthiş kolaylık sağlıyor
Yogurma işi bitice biraz elde karıştıralım dedik. Çağan Emre nin yumuk elleri harika bezeler yaptı.
Geç olmuştu Piştikten sonra resim çekmemişim. ;).
Ertesi gün okulda arkadaşlarıyla afiyetle yemişler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder